Hurtig i vårsolen

Jag introducerade ett nytt ord för skåningarna igår – Hurtig. Jag fick 2 olika förklaringar på vad det kan betyda 1. Duktig och 2. Söt. Det sistnämnda var ganska roligt, övertygande lät han också när han försökte förklara det för mig och sätta in det i en mening :P Hurtig betyder iaf att man på ett piggt/raskt/snabbt/livligt sätt utför något, (allra helst om det är tidigt på morgonen) då är man en riktig hurtbulle ;) Så till alla skåningar där ute – nu vet ni!

En annan upplysning till er skåningar, såhär ser en riktigt fin vårdag ut i Gällivare:

Klippan 2007 (166)

Lite annorlunda från skåne va? Bilden är tagen den 11e mars 2007 då jag grävde en grop i snön på altanen och satte mig ner för att njuta av solen lite :D 

Idag har jag tagit en låång sovmorgon, promenerat som värsta hurtbullen i det superfina vädret och sedan åkt in till väla för att handla ett par värmeshorts. Min baksida var inte riktigt så bra som jag trodde igår, så jag tänkte testa hur det känns att köra med värmeshorts på. Tyvärr fanns inte min storlek på såna shorts som jag ville ha så imorgon ska jag ringa in till Stadium och Intersport i Helsingborg och höra om dem finns där. Tills vidare klarar jag mig utan för vi har ändå ingen brottning i helgen.

Kvällen ska spenderas med filmen National Tresaure som går på 4an, ganska bra film faktiskt, se den!

7 reaktion på “Hurtig i vårsolen

  1. Haha nog visste du det innan, det är bara dessa stackars skåningar som är lite bakom flötet ;)

  2. Språk är så kul – kanske hurtig har lite olika betydelser i olika delar av Sverige beroende på om man är närmre Danmark eller Norge??? Iaf så sa ett lexikon att ”hurtig” kan vara negativt o att det inte bara finns hurtbullar utan också ”hurtbulleri” – det måste ju vara att uppföra sig som en hurtbulle, eller? Nåja, lycka till med värmeshorts o hoppas benet blir bra o fortsätt du att hurtbulla dig. Å precis sånt väder har vi här idag: strålande sol men kallgrader.

  3. Roy, det är nog för att du har varit med så länge, fråga den yngre generationen vad hurtig betyder ;)

    Hurtbulleri, hmm?? :P

Kommentarer inaktiverade.