Post-bråk à la fam Johansson

Posted by in Gällivare

Midsommar i Gällivare vet man aldrig vilket väder som tittar fram. Har minnen när det regnar, är störtfint med strålande sol och även snöiga aftnar 😉 Idag bjuds det på halvklart med både sol och regn, den snöiga delen håller sig uppe på Dundret. Jag ska snart grilla med halva familjen ute i träsket, innan jag med den andra halvan rullar ner mot Piteå över helgen. Biljetterna ner mot Skåne är bokade från Skellefteå på söndag kväll.

20120622-163324.jpg

Jag och lillebrorsan Oskar åkte bil med moffa här om dagen när vi kom att tänka på gamla roliga historier i familjen. Vi blev starkt påminda när moffa svängde in vid brevlådorna (som ligger ca 500 m från vårt hus) och sa –nån får hoppa ut och ta posten. -Du får ta det, säger lillebrorsan. Jag hoppade ur, tog posten och i samma veva hoppade Oskar ur baksätet och in i framsätet där jag egentligen satt. (Alla har väl haft framsätes-bråket med sina syskon i sin uppväxt!? 😉 ) Och moffa skrattade åt mig för att jag ”åkte på en sån lätt” 😛 Dock var detta inte den bästa historien om posten i vår familj. Det finns en annan riktig klassiker i fam Johansson…

Jag, Oskar och pappa var påväg hem en dag efter skolan när pappa stannade vid brevlådorna och säger
-Ta posten till oss.
-Det är din tur, säger jag till Oskar.
-Nej det är din tur.
-Jag gjorde det igår. -Jag har gjort det 3 gånger den här veckan. Osv… Efter en stund kliver pappa ur bilen och säger
-Medans ni löser det här går jag och pissar i skogen. Då kommer jag och Oskar överens helt plötsligt. Vi låser bildörrarna innifrån och säger till pappa genom rutan
-Ta posten du som redan står där ute!
-Nej jag tänker fan inte ta posten, jag lagar mat och städar och att ta posten är ert jobb! säger pappa.
-Men ta bara posten, du som är närmast, så kommer vi hem snabbare, vi öppnar inte dörren innan du har tagit posten. Då blir pappa riktigt arg och börjar promenera hem. Äh det är lugnt, han kan ju inte lämna bilen här, resonerade vi och satt kvar i bilen. Efter 10 min väntandes insåg vi att pappa inte skulle komma tillbaka, så vi började också gå hem (fortfarande utan att ta med posten). När vi kommer hem har pappa låst alla dörrar in i huset och ingen av oss har nyckel 😉 Så vi fick snällt sätta oss på bron och vänta. Som tur var för oss, så kom mamma hem efter typ 2 min. -Vad Håller ni på med här ute? Och vad gör bilen vid brevlådorna?
-Pappa har låst ut oss… Självklart blev mamma sur på pappa, nått i stil med ”Hur kan du vara så barnslig, göra samma sak som ungarna”… 😉 Hehe, ibland undrar jag vart den envisheten håller hus…

Resultatet av den här lilla incidenten ledde till att ingen, någonsin, tjafsade om posten igen. Jag kan ta det! 😉