Smartglasögon

Posted by in Film/Musik

Hello! Idag har jag inte haft mycket för mig. Promenerade 1 h på förmiddagen och lyssnade på ännu en P3 dokumentär. Jag är helt fast i dom där och det är perfekt underhållning när man inte har något sällskap med. Idag var det en dokumentär om Gryningspyromanen som härjade runt i Skåne och tände fyr på massa historiska byggnader. En väldigt intressant historia om en riktigt störd karaktär, inte menat på ett dumt sätt utan han måste på riktigt ha något fel i hjärnan. Gryningspyromanen sitter inne just nu, dömd till 8 års fängelse för mordbrand. Han blev åtalad till många olika anlagda bränder i över 20 år men blev alltid friad i hovrätten för att det inte fanns bevis. Det måste ha varit sjukt irriterande för poliserna som jobbade med detta fallet under så lång tid att veta att det var han som var skyldig till alla bränder men att aldrig ha några konkreta bevis, förutom sista gången då han åkte fast såklart. Hans tillvägagångssätt, hans personlighet, hur han stoltserade efter dåden och hur dom grep honom var väldigt intressant! Lyssna!

Och på tal om det så fick jag till min förvåning idag veta att Jalle har lyssnat på typ alla P3s dokumentärer så jag har nu fått tips om vilka som är dom allra bästa! Och om det nu är så att någon av er faktiskt nappar och går in och lyssnar, så ska jag tipsa er eftersom jag har lyssnat på dom, för vissa är tydligen riktigt tråkiga.. Men hittills är Mordet på Carolin Stenvall bäst och sen Gryningspyromanen.Sen har jag bara hört Om våldtäktsmålet mot Billy Butt och den var inte heller dålig.

På eftermiddagen har jag kollat min syn och imorgon ska jag nog ta tag i att leta nya glasögon. Dock inte riktigt som dessa nedan, det är syrrans 🙂 Jag vill ha ett par riktigt snygga, ganska smala, svarta plastbågar. Vad jag kallar för smartglasögon, det passar ju mig perfekt 😉

20120416-211351.jpg
Nu slår jag på en film och hoppar i säng. Godnatt!