OS kval i Kina

Posted by in Tävling

God morgon! Klockan är innan 6 på morgonen och jag är uppe! Komiskt eller vad!? 😉 Jag har kanske drabbats lite av den där tidsskillnaden ändå. Somnade kl 17.30 igår och vaknade kl 20.30 igen. Då hade Jenny skickat ett sms ”Du sover väl inte din lilla kines?” hehe 🙂 Sen la jag mig för gott för kvällen och vaknade nu, uppe med tuppen 🙂 Det är iaf tur att jag drabbades av tidsskillnaden nu och inte i Kina. Sist vi var i Kina på läger och skulle kliva upp på morgonen och träna vid 10-tiden så var det som att träna mitt i natten. Och det tog minst 1,5 vecka innan vi vande (vänjde?) oss. Nu var det inte alls så och jag kunde gott somna på kvällen och kliva upp vid 10. Jag och Jenny hade en teori om detta: Det måste vara för att jag inte tillät mig påverkas! Är inte hjärnan toppen!?

Det enda jag kan gå runt och tänka nu är att jag är så förbannat glad att jag kvalade, för tänk om jag inte hade kvalat! Jag känner samma sorts lättnad som jag gjorde när jag vann semin, varje gång jag tänker på det. Phu! För seriöst, det finns bara 2 platser kvar och det är absolut inte säkert att jag hade tagit det i Finland. I 63 kg är fortfarande Polen kvar (som jag alltid går jämnt med). Azerbaijan (deras bästa brottare har ännu inte dykt upp på något kval, kommer antagligen åka till Finland). Bulgarien, Indien och Argentina är lite svåra att säga men dom är inte dåliga. Och jag ska inte glömma Colombia som jag mötte i Semin, hon kan också ta det. Dock hade jag på pappret nog slagit alla dessa, men i teorin är det såklart alltid annorlunda. Det är så små marginaler som avgör! Ni tänker säkert där hemma, men såklart Henna kvalar, hon är ju lätt bland dom 16 bästa i världen! Men jag ska säga er att det kanske inte är dom 16 bästa i världen som åker till OS. Och kvaltävlingarna är inte seedade (=alltså att man medvetet lägger dom 2 bästa brottarna på var sin sida i lottningen så att dom borde mötas i finalen och inte slå ut varandra på vägen). Och jag tänkte vid OS 2008, när Helena Allandi inte kvalade i 63 kg ”gud vad dåligt, hon är ju bra, hon borde ha klarat kvalen”. Men nu har jag insett att det är otroligt svårt att kvala in. Tänk om alla dessa länder som jag räknade upp hamnar på samma sida i lottningen, då blir det en av dom bästa från ena sidan och sen en ”dålig” från den andra. Nu i Kina var vi 21 st i 63 kg och 2 av oss kvalade. Nästa helg kvalar 2 st till in och sen är det slut. Det kommer alltså finnas ca 20 st brottare som kommer bli utan OS plats! Och det är bara i 1 viktklass.. Och sen är det 4 år tills nästa gång!!!! Gud vilken tur att jag kvalade!!! 😉 Dock tror jag att dom som verkligen är bland världens 16 bästa klarar kvalen. Men jag är ändå sjukt lättad..

Förutom att jag kvalade för Sverige så lyckades Johan Euren också kvala i 120 kg!!! Det var en riktigt lyckad Sverige helg kan man säga! Och även om Yulia tävlar för TUR så kändes det som att vi var 3 svenskar som tog platser. Detta betyder att Klan Besarati har tagit 100 av 100 % möjliga OS platser 😉

Vi var i Taiyuan ca 1 h med flyg från Peking, lååångt hemifrån!

Johan hittade en trevlig bild i hallen på en riktig kändis 🙂

 Ute på stan 🙂

Fari satt och solade med en häftig friidrottsarena i bakgrunden, gissar att dom har försökt bygga upp ett till ”fågelbo” som i Peking 🙂I hallen 🙂Jag, Yulia, Fari och Turkiets President för brottningsförbundet 🙂Svenska flaggan hissades högst och vi fick tom höra nationalsången 🙂Jisses, vad idrotten måste ha mycket pengar i Kina för det fanns hallar i överdrift.. Till höger låg en Velodrom hall (sånt indoor cykel), sen en hall där vi tävlade i nästa ”buckla” och efter det fanns en 3e hall. Och ni kan ju tänka er att dom var överdrivet stora också med plats för ganska mycket publik!Nu blev det ett jättelångt inlägg, men nu har jag bara 2 saker att säga: Tusen tack för alla OS- & födelsedags gratulationer och lyckönskningar! Ni har gjort min vecka så mycket bättre! Tack 🙂 Och idag kommer jag hem! Ses i Gälka 🙂