Uttagen till Rio

Posted by in OS Rio 2016

Ni vet hur det känns när man kämpar sig upp för ett riktigt, riktigt tungt berg, när det verkar som att berget aldrig kommer ta slut. Och när man tillslut kommer upp på toppen så pustar man ut en sekund, ser solen skina genom molnen, vänder sig om och ser den vackra utsikten. Man tar sats och skriker för allt vad lungorna orkar ”WIIIIIIIIIHOOOOOOOO!”
Det känns verkligen som att jag har klättrat upp för det där berget. Kvalen var något av det värsta jag har gjort i mitt liv (sportsliga liv). Det var en tung känsla i Mongoliet när jag misslyckades då jag visste att jag skulle göra om allt igen om mindre än 2 veckor. Bantning, invägning, omladdning och sedan ännu mer press att prestera.  I vanliga fall på tävlingar släpper nervositeten efter den första matchen men i det sista kvalet i Turkiet, försvann aldrig den där äckliga uppladdnings-, nervositets-, förväntans känslan. Det blev nog rent ut sagt värre för varje match som gick. Jag hade en klocka som tickade i mitt huvud. Efter Mongoliet var det bara 2 veckor kvar, sedan 1 vecka, 1 dag, 15 h kvällen innan, på morgonen var det bara 5-6 h kvar och innan semifinalen som avgjorde, endast 30 min. En fjärdedels träning (i tid) återstod då, tills allt skulle vara avgjort. Ska jag brottas i Rio eller inte? Ni kan ju tänka er hur många gånger denna tanke har snurrat rundor i min skalle de senaste 9-10 månaderna. Det går nog att jämföra med en livstids ”Jag är kissnödig” tanke. 

Det syns kanske inte på bilden men i detta ögonblick tänkte jag något i stil med ”Varför? Varför utsätter jag mig själv för detta!?”. 

Idag kom den officiella uttagningenfrån  Sveriges Olympiska Kommitté och svaret på min fråga blir besvarad. Imorgon kan jag börja fokusera på nästa steg och nästa mål. Men ”Jag ska till Rio!” är precis vad jag skriker uppe på den där bergstoppen ikväll. Sedan vänder jag mig till Er som står uppe på berget med mig. Ni vet precis vilka Ni är och vad Ni har gjort för att jag ska kunna åka till Rio och uppfylla mina drömmar. Denna är till Er från mig med så mycket kärlek som jag kan rymma. Tusen tack!❤️